nedelja, 10. februar 2013

Brusketa s svežimi paradižniki


Želite goste presenetiti s pravim italijanskim prigrizkom? Najbolje bo, da pripravite preproste bruskete, katere obložite s sočnimi začinjenimi koščki svežega paradižnika.

 Čas priprave: 15 minut
 Čas kuhanja: 4 minute

Sestavine za 4 osebe
  • bazilike
  • česna
  • paradižniki
  • olivnega olja
  • soli
  • sveže mletega črnega popra
  • francoske štruce 


 1.        Baziliko operemo in osušimo. Eno ali dve vejici si prihranimo za dekoracijo. S preostalih vejic pa potrgamo listke in jih sesekljamo. En česnov strok olupimo in na drobno sesekljamo. Paradižnike operemo in jim izrežemo predel ob peclju. Paradižnike narežemo na manjše kocke, katere stresemo v skledo. Paradižnikom dodamo nasekljano baziliko, česen, olje, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo.
.        Vklopimo pečico in jo nastavimo na najvišjo temperaturo. Rezine kruha razporedimo po nizkem pekaču. Pekač za približno 4 minute potisnemo v ogreto pečico, da se rezine kruha hrustljavo zapečejo.
.          Olupimo preostali česen in stroka po dolžini prerežemo na pol. S polovicami česna natremo še vroče rezine kruha.
Rezine kruha razporedimo po servirnem pladnju in obložimo s paradižnikom. Pripravljene bruskete okrasimo z listi bazilike in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar