nedelja, 10. februar 2013

Piščančji grški ražnjiči



Piščančje meso mariniramo v jogurtu, limoninem soku in svežih mediteranskih  zeliščih. To pustemu piščančjemu mesu doda svežino in sočnost, ki jo meso ohrani tudi med pečenjem na žaru.


Čas priprave:  70 minut

Čas kuhanja: 12 minut


Sestavine za 4 osebe

1.         Česnove stroke olupimo. Peteršilj in origano speremo pod tekočo vodo in osušimo.  Z vejic potrgamo listke in jih skupaj s česnom drobno sesekljamo. Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Meso zrežemo na približno 3-4 cm velike kose. V veliki skledi zmešamo jogurt, limonin sok, sesekljana zelišča in česen ter sol in poper. V pripravljeno omako stresemo kose mesa in vse skupaj dobro premešamo, da so vsi kosi piščančjega mesa dobro prekriti z omako. Skledo pokrijemo in meso v hladilniku mariniramo približno 1 uro.

2.         Segrejemo žar. Tudi mrežico žara dobro segrejemo. Kovinska nabodala naoljimo in na njih nanizamo marinirane kose mesa. Segreto mrežico premažemo z oljem.

3.         Po mrežici žara razporedimo pripravljena nabodala in jih pečemo približno 12 minut. Med pečenjem nabodala obračamo in večkrat premažemo s preostalo marinado. Meso je pečeno, ko postane rjavo in mehko.

4.         Pečena nabodala serviramo na krožnike in ponudimo skupaj z izbrano prilogo in omako.


Dodatni nasveti
Če bomo piščančje meso nanizali na lesene palčke, moramo lesene palčke 30 minut namakati v hladni vodi.
Najbolje je, da uporabimo jogurt z 10% maščobe.


Ni komentarjev:

Objavite komentar