Čas priprave: 70 minutPiščančje meso mariniramo v jogurtu, limoninem soku in svežih mediteranskih zeliščih. To pustemu piščančjemu mesu doda svežino in sočnost, ki jo meso ohrani tudi med pečenjem na žaru.
Čas kuhanja:
12 minut
Sestavine za 4 osebe
- 700 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 200 g navadnega jogurta
- 1 vejica origana
- 2 vejici peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 žlici limoninega soka
- 0,75 žličke soli
- 2 ščepca popra
- 2 žlici olja za namastitev mrežice in nabodal
1. Česnove stroke olupimo. Peteršilj in
origano speremo pod tekočo vodo in osušimo. Z vejic potrgamo listke in
jih skupaj s česnom drobno sesekljamo. Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo
in osušimo s papirnatimi brisačkami. Meso zrežemo na približno 3-4 cm velike kose. V veliki skledi zmešamo jogurt, limonin sok,
sesekljana zelišča in česen ter sol in poper. V pripravljeno omako stresemo kose mesa in vse skupaj dobro premešamo, da so vsi kosi piščančjega mesa dobro prekriti z omako. Skledo
pokrijemo in meso v hladilniku mariniramo približno 1 uro.
2. Segrejemo žar. Tudi mrežico žara dobro
segrejemo. Kovinska nabodala naoljimo in na njih nanizamo marinirane kose mesa. Segreto mrežico premažemo z oljem.
3. Po mrežici žara razporedimo pripravljena
nabodala in jih pečemo približno 12 minut. Med pečenjem nabodala obračamo in
večkrat premažemo s preostalo marinado. Meso je pečeno, ko postane rjavo in
mehko.
4. Pečena nabodala serviramo na krožnike
in ponudimo skupaj z izbrano prilogo in omako.
Če bomo piščančje meso nanizali na lesene palčke, moramo lesene palčke 30 minut namakati v hladni vodi.
Najbolje je, da uporabimo jogurt z 10% maščobe.
Ni komentarjev:
Objavite komentar