Zapečena zloženka iz paradižnika in mocarele je odlična poletna zelenjavna predjed. Zraven se prileže francoska štruca ali fokača.
Čas
priprave: 12 minut
Čas kuhanja:
15 minut
Sestavine za 4 osebe
- 700 g paradižnika
- 300 g mocarele v slanici
- 2,5 žlice olivnega olja
- 8 listov bazilike
- 0,5 žličke soli
- 1 ščepec sveže mletega popra
1. Paradižnike dobro operemo pod tekočo
vodo. Z ostrim nožem previdno izrežemo nastavke pecljev, nato pa paradižnike
zrežemo na rezine. Mocarelo dobro odcedimo in zrežemo na rezine. Liste bazilike
oplaknemo pod tekočo vodo, osušimo in drobno sesekljamo.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj
Celzija. Manjši globok pekač dobro namastimo z olivnim oljem in vanj izmenično
zložimo rezine paradižnika ter mocarele (glej fotografijo). Zloženko potresemo
z nasekljano baziliko in prelijemo z olivnim oljem. Po okusu začinimo s soljo
in poprom. Zloženko pečemo v ogreti pečici približno 15 minut.
3. Zapečeno zloženko na mizo serviramo
kar v pekaču.
Ni komentarjev:
Objavite komentar