nedelja, 10. februar 2013

Zloženka iz paradižnika in mocarele






Zapečena zloženka iz paradižnika in mocarele je odlična poletna zelenjavna predjed. Zraven se prileže francoska štruca ali fokača.



Čas priprave: 12 minut

Čas kuhanja: 15 minut

 

Sestavine za 4 osebe

1.         Paradižnike dobro operemo pod tekočo vodo. Z ostrim nožem previdno izrežemo nastavke pecljev, nato pa paradižnike zrežemo na rezine. Mocarelo dobro odcedimo in zrežemo na rezine. Liste bazilike oplaknemo pod tekočo vodo, osušimo in drobno sesekljamo.

2.         Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Manjši globok pekač dobro namastimo z olivnim oljem in vanj izmenično zložimo rezine paradižnika ter mocarele (glej fotografijo). Zloženko potresemo z nasekljano baziliko in prelijemo z olivnim oljem. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Zloženko pečemo v ogreti pečici približno 15 minut.

3.         Zapečeno zloženko na mizo serviramo kar v pekaču.


Ni komentarjev:

Objavite komentar