Presenetite svoje goste in jim pripravite to nenavadno, a
zelo okusno sladico.
Čas priprave: 190 minut
Sestavine za
13 oseb:
- 250 g sladkorja
- 8 g želatine
- 1 l polnomastnega mleka
- 1 l sladke smetane
- 1 žlička limonine lupinice
- 5 kapljic vanilijevega ekstrakta
- 12 žličk nastrgane čokolade
1. Medtem
želatino namočimo v zadostni količini hladne vode in pustimo stati 10 minut, da
nabrekne. V kozici počasi zavremo zmes iz mleka, sladke smetane, 250 g
sladkorja in nastrgane limonine lupinice. Ko zmes zavre, kozico odstavimo in
vanjo vmešamo želatino in vanilijev ekstrakt.
2.
Pripravljeno zmes nekoliko ohladimo, nato pa nalijemo
v 12 kozarcev. Počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo, nato kozarce
prekrijemo s prozorno folijo za živila in za 3 ure shranimo v hladilniku, da se
zmes strdi.
3.
Ohlajeno sladico ponudimo skupaj s paradižnikovo
marmelado in nastrgano čokolado.
Dodatni nasveti
Najbolje
je, da uporabite biolimono, katere lupina ni obdelana s škropivi. Če biolimone
nimate na voljo, limono za nekaj minut potopite v vrelo vodo in dobro obrišite,
da odstranite vosek, v katerem se nahajajo strupi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar