nedelja, 10. februar 2013

Panna Cotta





Presenetite svoje goste in jim pripravite to nenavadno, a zelo okusno sladico.

Čas priprave: 190 minut


Sestavine za 13 oseb:

1.       Medtem želatino namočimo v zadostni količini hladne vode in pustimo stati 10 minut, da nabrekne. V kozici počasi zavremo zmes iz mleka, sladke smetane, 250 g sladkorja in nastrgane limonine lupinice. Ko zmes zavre, kozico odstavimo in vanjo vmešamo želatino in vanilijev ekstrakt.

2.       Pripravljeno zmes nekoliko ohladimo, nato pa nalijemo v 12 kozarcev. Počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo, nato kozarce prekrijemo s prozorno folijo za živila in za 3 ure shranimo v hladilniku, da se zmes strdi.

3.       Ohlajeno sladico ponudimo skupaj s paradižnikovo marmelado in nastrgano čokolado.

Dodatni nasveti
Najbolje je, da uporabite biolimono, katere lupina ni obdelana s škropivi. Če biolimone nimate na voljo, limono za nekaj minut potopite v vrelo vodo in dobro obrišite, da odstranite vosek, v katerem se nahajajo strupi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar